خانه / جوابیه به نشریه گل یاس

جوابیه به نشریه گل یاس

بسم الله الرحمن الرحیم

  ” حال خوش دلیجان در شبهای عاشقی با خدا ” : مدیر مسوول  محترم نشریه ی ” گل یاس “با سلام و احترام در شماره ۱۵۲ چهارشنبه ۲ تیرماه ۱۳۹۵ یاد داشتی تحت عنوان ” حال خوش دلیجان با برگزاری کنسرت و حضور هنرمندان ” به قلم آقای کوروش فتاحی با تیتر اول به چاپ رسیده است که در بردارنده ی نکات قابل تامل و از جمله القاء تلویحی نسبتی کذب به اینجانب که موجب تشویش اذهان عمومی است می باشد . از این رو مستدعی است برابر ماده ی ۲۳ قانون مطبوعات و اخلاق حرفه ای به چاپ جوابیه ای در همان صفحه ی نخست و با تیتر اول ، اقدام فرمایید. و اینک نکاتی در این باره تقدیم خوانندگان محترم می شود .

نکته اول اینکه :

موسیقی لهوی از جمله موضوعاتی است که تردیدی در حرمت آن نیست و همه ی فقهاء بر این نکته اتفاق نظر دارند و تصریح فرموده اند که شنیدن موسیقی مطرب و لهوی و مناسب با مجالس خوشگذرانی حرام است و تعلیم  و فراگیری  و خرید و فروش آلات آن  و نیز شرکت در مجالسی که موسیقی لهوی در آن اجراء می شود همین حکم را دارد و در این مسأله  فرقی بین موسیقی سنتی و غیر سنتی و پاپ و غیر پاپ نیست .

  رهبر معظم انقلاب نیز در این باره تصریح فرموده اند : ” موسیقی اگر انسان را از یاد خدا و معنویت غافل کند و به ابتذال و گناه و بیکارگی بکشاند و انسان را از واقعیت های زندگی دور کند حرام است ” بنا براین مخالفت  مراجع ،علماء و أیمه ی جمعه با برخی از موسیقی ها نه بر پایه ی سلایق  شخصی یا مسایل سیاسی ، بلکه مستند به نظر قطعی فقهاء و مراجع عظام است .

نکته دوم  :

موسیقی لهوی با مشخصات و مختصات فوق از مهمترین  ابزارهای جنگ نرم در جهت معنویت ستیزی  و هویت زدایی دینی و حاکمیت سلطه ی نفس و شیطان بر انسان است از این رو سرمایه گذاری مسوولین فرهنگی و اجرایی در تبلیغ و ترویج و گسترش کنسرت های موسیقی مخصوصا با محتوای لهوی حرکت در جهت سیاست های هویت ستیز دشمنان اسلام و خلاف شرع مقدس  و اهداف عالیه انقلاب اسلامی است . بازهم نظر خوانندگان محترم را به حکم مقام معظم رهبری در خصوص ترویج موسیقی به اسم کارهای فرهنگی جلب می کنم که فرمودند :

” به طور کلی ترویج موسیقی با اهداف عالیه ی نظام اسلامی منافات دارد ، مسولین فرهنگی مجاز نیستند سلیقه های شخصی خود را به اسم نشر فرهنگ و معارف در آموزش و پرورش جوانان به کار بگیرند . ” ( مسایل جدید از دیدگاه علماء و مراجع  ص۶۲ )

نکته ی سوم :

بر اساس گزارش ها و شواهد موجود آنچه که در متن و حواشی کنسرت موسیقی مورد اشاره رخ داده است ، قطعا از مصادیق موسیقی لهوی و ابتذال و گناه بوده و اصرار و تلاش مسوولین بر برگزاری چنین مجالسی نه تنها مجوز شرعی نیست ، بلکه مصداق ” تعاون علی الأثم و العدوان ”  و نشانه هایی است از ولنگاری  فرهنگی مورد اشاره در فرمایشات رهبرمعظم انقلاب است که مورد خطاب آن مسولین بویژه مسولین فرهنگی کشور بود ه اند .اما ” گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ی من آنچه جایی نرسد فریاد است “

نکته ی چهارم :

نویسنده ی یادداشت ، برگزاری چنین مجلسی را در شهرستان دلیجان نشانه ی ،  خوش حالی مردم دلیجان توصیف می کند . اینجانب با پذیرش ناهنجاریهایی در میان بخشی از جامعه ی دلیجان  که تابعی از وضعیت فرهنگی کل کشور و محصول تسامح و بی تفاوتی مسولین اجرایی و فرهنگی است ، اما تسری آن را به کل شهرستان به نحوی که تیتر مقاله القاء می کند ، توهین بزرگ و دهن کجی آشکار به مردم فرهیخته ، متدین و انقلابی شهرستانی می دانم  که  شناسنامه هویتشان ، عالمان و بزرگانی چون ملا احمد و ملا مهدی نراقی و علامه ی دلیجانی و سرداران رشیدی چون سید نظام جلالی و صدها شهید دفاع مقدس است  و در این مطلب نویسنده ی یاداشت ، قطعا قیاس به نفس کرده اند که در این باره هم باید به ایشان  گفت ” کار نیکان را قیاس از خود مگیر “

حال خوش مردم دلیجان را باید در شبهای قدر ، و لحظه های عاشقی با خدا و در اشک ها و ناله های هزاران انسان عاشق امام علی علیه السلام جستجو کرد که مساجد شهر و روستا را آکنده از عطر حضور خود  کرده اند .

حال خوش مردم دلیجان را باید در یادواره های شهدای دفاع مقدس و تشییع  شکوهمند پیکر پاک شهدای مدافع حرم و راهپیمایی  ۲۲ بهمن و خروش یکپارچه ی روز قدس که تجلی ایمان دینی ، بصیرت و فهم سیاسی این مردم است  جستجو کرد .

 این حال خوش مردم دلیجان است . نه آن بزم گناهی که عده ای ناخوش احوال رهزن ، در تاریکی غفلت و در سایه ی تسامح بعضی از مسوولین ، ایمان ، صفا ، پاکی و اصالت های دینی و انسانی جوانان ما را به یغما می برند و در این داد و ستد شیطانی سراب آرامش نوید می دهند .

نکته ی پنجم :

نویسنده ی یادداشت با ابراز نگرانی از فراگیر شدن افسردگی در بین جوانان ، کنسرت درمانی را یکی از راههای موثر در رفع این مشکل  می داند  و از اینرو خواستار تکرار چنین جلساتی در شهرستان است .

اینکه ادعای افسردگی  چقدر با واقعیت منطبق است یا نه بحث دیگری است . ولی تحقیقات برخی از محققین نشان می دهد یکی از عوامل شیوع افسردگی اتفاقا گوش کردن زیاد به موسیقی است .

محققان ” دانشکده ی پزشکی دانشگاه  پیتزبرگ ” اعلام کرده اند احتمال ابتلای افراد بزرگسالی که بیش از حد موسیقی گوش میکنند ۸ برابر بیشتر است نسبت به جوانانی که به کتاب خوانی روی می آورند ؟  تحقیقات ” موسسه ی ملی سلامت روان ایالات متحده آمریکا ” نیز رسما اعلان کرده است از هر ۱۲ نوجوان آمریکایی یک نفر دارای افسردگی شدید است tabnak . ir)www.)

این در حالی است که امکانات تفریح و اسباب سرگرمی و زمینه های جوانی کردن بیش از هر زمان دیگر برای جوانان  امروز فراهم است .

 امروزه جوانان ، مدرن ترین امکانات سخت افزاری مثل گوشی همراه ، تبلت ، لپ تاپ ، کامپیوتر و… و پیشرفته ترین برنامه های  نرم افزاری و نیز  تکنولوژی رسانه ای از  قبیل اینترنت و ماهواره و شبکه های مجازی را در اختیار دارند و ساعت ها در فضاهای مجازی اوقات خود را سپری می کنند . در کشور ما هم ، همین امکانات بیش از هر زمان دیگر مورد استفاده ی همگان بویژه جوانان است . با این وصف چرا باید افسرده باشند  ؟ ریشه ی این افسردگی ها چیست ؟

در کنار ده ها عامل جسمی ، روانی ، خانوادگی ، اجتماعی ، قطعا دوری از خدا و حذف معنویت در زند گی و اصالت دادن به لذات حیوانی از عوامل مهم اضطراب ، تشویش روحی و افسردگی است که تحقیقات محققین اسلامی و غربی نیز بر آن صحه می گذارد که بیان آنها از حوصله ی این نوشتار خارج است  .

وضعیت اقتصادی در هر کشور ، نیز از جمله متغیرهایی است که در بروز افسردگی نقش مهمی بازی می کند  . مجله ی فوربس در سپتامبر ۲۰۱۳  لیستی را  از شادترین و افسرده ترین کشورها منتشر کرده است که به نحو معناداری نشان می دهد بین افسردگی و فقراقتصادی  رابطه تنگاتنگی وجود دارد و قریب به اتفاق کشورهای غمگین و فقیر جزء کشورهای جهان سومی و فقیرند . بررسی تحقیقات موسسه گالوپ  هم با وجود اختلافاتی در رتبه بندی کشورها همین را نشان می دهد . www.tabnak.ir).تاریخ انتشار۴ مرداد ۱۳۹۳)

جوانی که با وجود تحصیلات عالی اما بیکار ، و حتی در تامین پول توجیبی اش محتاج جیب پدر است  ، جوانی که سن ازدواج را سالهای سال پشت سر گذاشته و هنوز موفق به تشکیل خانواده نشده است . دختر عقد کرده ای که برای تهیه ی جهیزیه ی خود فقط محتاج ۳  میلیون تومان وام است و در انتظار آن روزها و ماه ها را شماره می کند ، جوانی که درآمد ش حتی کفاف هزینه ی مسکن او را نمی دهد. معلوم است به افسردگی مبتلا می شود . درمان این افسردگی برگزاری کنسرت موسیقی نیست . بلکه  باید متولیان امر اعم از تقنینی ،  اجرایی و اقتصادی در یک اقدام جهادی و احساس مسوولیت در برابر این سرمایه های بی بدیل ، شرایط را برای یک زندگی شرافتمندانه و بی دغدغه  فراهم سازند  .

و نکته پایانی اینکه نویسنده یادداشت در یک اقدام  شبهه انگیز با تشکر از اینجانب خواسته است به طور تلویحی به خوانندگان محترم القاء کند که بنده موافق برگزاری چنین کنسرت هایی هستم در حالی که به دلایل پیش گفته اینجانب  با برگزاری چنین جلساتی اصولا مخالف بوده و این مخالفت را با تذکرات به مسوولین مربوطه ، و حتی بطور علنی در خطبه های نماز جمعه اعلام داشته ام ،  اما اداره ی ارشاد شهرستان بخاطر فشارهای  مسوولین داخلی و استانی مجوز برگزاری کنسرت را داده اند که این موضوع در حال پیگیری است و بی تردید در صورت تکرار به وجه شایسته ای  با آن برخورد خواهد شد .

                                                                  با تشکر، محمد تقی کرامتی امام جمعه ی گلپایگان

رفتن به بالا